El gran mestre israelià Boris Kantsler guanyador del torneig

Aquest diumenge pel matí, sota la organització del Centre d’Escacs d’Andorra la Vella i amb el patrocini del Comú d’Andorra la Vella i el Banc Sabadell d’Andorra s’ha disputat una nova edició del Gran Prix d’Escacs de partides ràpides.

Enguany la novetat ha estat la sala de joc, ja que enlloc de fer-ho a la Plaça del Poble a l’aire lliure, el torneig s’ha traslladat a la Sala Àgora de la Casa Pairal d’Andorra la Vella. Tot i que el canvi potser perd en espectacularitat, la gran majoria de jugadors ho ha agraït, ja que el jugar sota cobert s’han evitat els problemes habituals derivats de la climatologia.





Aquesta edició ha comptat amb la participació de 66 jugadors, entre ells sis gran mestres, on destacaven els dos caps de sèrie de l’Open, Julio Granda i Vladislav Tkachiev, ambdós amb un ELO superior als 2600.

Tot i així, el ritme del torneig, amb partides de 5 minuts sense increment, provoca sempre moltes errades, i per tant mai hi ha favorits clars.





Sala de joc

Ha estat sorprenent el resultat del guanyador, que ha estat el gran mestre israelià Boris Kantsler. Amb el 100% dels punts (8 de 8) ha demostrat ser tot un especialista de la modalitat, enduent-se amb total claredat i mereixement la victòria del torneig.

La segona plaça, a un punt i mig de distància, ha estat pel mestre internacional francès Jean-Noel Riff, a qui habitualment se li dona bé aquest torneig. El seu joc, pràctic i ràpid, és molt eficient per aquest ritme de joc, i potser ha estat l’únic jugador que ha posat en problemes al guanyador.





Sala de joc

En la tercera plaça han finalitzat empatats cinc jugadors, el principal beneficiat del sistema de desempat ha estat el gran mestre del Principat Oscar de la Riva obtenint així la tercera plaça. Han completat els premis els mestres internacionals Adrien Demuth i Pontus Sjodahl.





Boris Kantsler vs Jean-Noel Riff

Els premis especials per trams ELO han estat per Fernando Silva (Espanya, Millor 2150-2299), Cyrille Gozzoli (França, Millor 2000-2149), Milton Pantzar (Suècia, Millor 1850-1999) i Victor Álvarez (Espanya, Millor <1849). Pel que fa a la representació local, llevat l'Oscar que ha quedat tercer, el millor ha estat Esteve Mateu, seguit de Francesc Rechi i de Raül García. [caption id="" align="aligncenter" width="500" caption="Boris Kantsler"]




[/caption]

El lliurament de premis ha comptat amb la presència del Conseller delegat de Joventut, Esports i Noves Tecnologies del Comú d’Andorra la Vella, Sr. Marc Pons.





Jean-Noel Riff

Agrair una vegada més el suport del Comú d’Andorra la Vella i el Banc de Sabadell d’Andorra i esperem que aquest torneig pugui veure moltes més edicions.





Oscar de la Riva